Woning aankopen?

Waarom een aankoopmakelaar?

Bij het aankopen van een huis krijgt je te maken met de makelaar van de verkopende partij, de verkoopmakelaar. Deze verkoopmakelaar behartigt niet jouw belangen, maar die van de verkoper. Het is dan ook zeer verstandig om zelf een makelaar mee te nemen, een aankoopmakelaar. De aankoopmakelaar verdient zichzelf terug door jouw belang te behartigen en met name scherpe onderhandelingen te voeren.

Ook krijg je van de aankoopmakelaar antwoord op de vragen: “Vragen ze niet een te hoge prijs?”, “Hoeveel is het huis waard?”, “Wat moet ik bieden?” en “Zijn er geen gebreken in de woning?” 

Recentelijk hebben wij in Almere, Lelystad, maar ook daarbuiten succesvol kunnen aankopen voor onze opdrachtgevers en hun woonwensen in vervulling kunnen laten gaan. Wij begeleiden je graag bij alle stappen in het aankoopproces.

De ketting Dronten
De ketting Dronten
Lage Hoek Zwaag
Lage Hoek Zwaag
H. Andriessenweg Almere
H. Andriessenweg Almere
Neerhof Almere
Neerhof Almere
Tahitistraat Almere
Tahitistraat Almere
Tjalk Lelystad
Tjalk Lelystad

Wat kun je van ons verwachten in 8 stappen:

Stap 1 Woonwens inventarisatie
Door goed naar je te luisteren en al je woonwensen in kaart te brengen kunnen wij op basis van onze marktkennis een selectie woningen presenteren.

Stap 2 Woning(en) bezichtigen
Wij gaan met je mee de woning(en) bezichtigen. Wij nemen de woning(en) op en controleren voor je de belangrijke woninggegevens, de juridische documenten, bouwtechnische aspecten en zullen de woning(en) een taxatiewaarde gegeven.

Stap 3 Aankoopadvies
Als de bezichtigingen zijn geweest zullen wij al onze bevindingen persoonlijk met je doornemen. Als je besluit om tot aankoop over te gaan, zullen wij in overleg de strategie en voorwaarden bepalen.

Stap 4 Onderhandeling
Wij adviseren je over de onderhandelstrategie en formuleren dit in een goed openingsvoorstel. Prijs, oplevering, roerende zaken (denk aan gordijnen, meubels etc.), ontbindende voorwaarden en overige voorwaarden nemen wij mee tijdens het bieden op een huis. Wij voeren de onderhandelingen en zullen in deze periode veelvuldig contact hebben.

Stap 5 Huis aangekocht!
Samen zijn we tot de scherpste aankoopprijs en de meest gunstige voorwaarden gekomen. De gemaakte afspraken worden zo snel mogelijk vastgelegd in de koopovereenkomst. Wij kijken de koopovereenkomst en alle stukken zorgvuldig na en leggen je ieder artikel in normale bewoording uit, zodat je zorgeloos kunt tekenen. Wij houden contact over het verloop van de koopovereenkomst en zorgen dat de overdracht soepel verloopt.

Stap 6 Verhuisplanner
Je ontvangt onze verhuisplanner zodat je niets vergeet te regelen! Alles overzichtelijk op een rij.

Stap 7 Oplevering en Notaris
Eindelijk is het zover! De dag van de sleuteloverdracht bij de notaris. Voordat je tekent bij de notaris gaan wij eerst met je mee naar het huis om te kijken of het huis erbij staat zoals we hebben afgesproken. Is dit niet het geval staan we je juridisch bij en zorgen voor een oplossing. Ook bij de notaris zijn wij van de partij om alles soepel te laten verlopen.

Stap 8 Probleem na de overdracht
Je bent inmiddels druk bezig met de verhuizing en je komt erachter dat iets niet klopt in het huis. Denk aan bijvoorbeeld de oven die niet goed werkt, etc.. Ook dan kun je ons contacten en staan we je wederom bij.

Met onze ervaring in de makelaardij sluit je een veilige koop, zonder zorgen en problemen. Dat is een zeer prettig idee!

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag de gratis intake aan voor een persoonlijk advies.